Tol Frankrijk

Miljoenen Nederlanders vertrekken jaarlijks naar het zonnige zuiden van Frankrijk en Spanje. Mensen die met de auto naar het zuiden rijden worden hoe dan ook geconfronteerd met tol. Tol Frankrijk moet op verschillende snelwegen betaald worden. Tolwegen in Frankrijk worden aangeduid op de blauwe verkeersborden als ‘Péage’.

Tol Frankrijk

Het wachten bij tolpoortjes kan behoorlijk vervelend en tijdrovend zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor, de Tolbadge Frankrijk. Met deze badge hoef je niet meer onnodig te wachten bij tolpoortjes, je kunt namelijk zo doorrijden tot een snelheid van maximum 30 km/u. Dit is vooral handig als je snel door wilt rijden naar je vakantiebestemming bijvoorbeeld. Zuid-Frankrijk is al ver genoeg, onnodig lang wachten bij tolpoortjes is dan extra vervelend. Een bijkomend voordeel van de tolbadge voor Frankrijk is dat de tolkosten achteraf betaald worden door middel van een automatische incasso of via je Credit Card. Wel zijn er aanvullende kosten voor het gebruik van de tolbadge. Zo wordt er per maand dat de tolbadge gebruikt wordt 2,50 Euro in rekening gebracht + 10,- Euro per jaar. Wie dus regelmatig, maar minstens 1 keer per jaar, door Frankrijk reist kan profijt hebben van de tolbadge tegen redelijke kosten.

Contant en creditcard

Wil je tol betalen dan kun je kiezen tussen contant geld en een creditcard. Om met een creditcard te kunnen betalen heb je geen pincode nodig. Kies voor de tolpoort waar “télépéage” bij staat als je met een creditcard wilt betalen. Heb je momenteel nog geen creditcard, dan kun je eventueel de ANWB Visa Card aanvragen. Voor de ANWB Visa Card betaal je slechts een klein bedrag per jaar. Groot voordeel is de verzekering die je erbij krijgt. Alle aankopen zijn de eerste 180 dagen gratis verzekerd namelijk.
Wil je contant betalen, kies dan voor de tolpoortjes met een blauw bord met muntstuk. Bemande poortjes zie je steeds minder vaak. Mocht het contant betalen niet lukken, dan is er meestal een hulp knop te vinden die je kunt indrukken. Een medewerker van het tolstation zal je dan verder helpen.

Berekenen de tol Frankrijk

Als je wilt weten hoeveel tol je straks moet gaan betalen is het verstandig om na te gaan welke routes je gaat rijden. Als je dit eenmaal weet kun je via internet eenvoudig de tolkosten berekenen. Bepaal vooraf of je contant wilt betalen of met een creditcard. Het is wel verstandig om op beide betaalmethoden voorbereid te zijn. Mocht één methode niet werken, dan kun je de andere toepassen.

Gebruik onderstaande kaart om de tol Frankrijk te berekenen of gebruik de tol berekenaar op de website van autoroutes.fr:

Tol Frankrijk berekenen
Bron: http://www.autoroutes.fr

 

Tags: Tol Frankrijk