Tol Oostenrijk

Veel Nederlanders gaan op vakantie naar Oostenrijk of gebruiken het land om door te reizen naar landen zoals Hongarije of Kroatië.  Als je richting Oostenrijk rijdt kom je allereerst door Duitsland. Vanaf 2016 moet je in Duitsland tol betalen. In Oostenrijk betaal je nu al tol, maar het heet daar net even anders. Je hebt namelijk een zogenaamd vignet nodig. Dit is een kaartje waarop vermeld staan hoeveel dagen het vignet geldig is. Als je op snelwegen wilt rijden is zo’n vignet verplicht, op binnenwegen heb je geen vignet nodig. Dit is dus de Tol Oostenrijk.

Welke voertuigen hebben een vignet/tol Oostenrijk nodig?

Alle voertuigen hebben een vignet nodig. Is je auto lichter dan 3.500 kilogram dan heb je keuze uit verschillende vignetten. Voor een kort bezoek aan Oostenrijk kun je een vignet kopen welke geldig is voor 10 dagen. Verblijf je langer in het land, dan kun je een maand- of jaarvignet aanschaffen. Het vignet breng je aan op de voorruit, de voorkeur gaat uit naar de linkerzijde. Plak het vignet aan de binnenzijde van de ruit. Plak je hem aan de buitenkant, dan kan het vignet slijten door regen en sneeuw bijvoorbeeld.  Regelmatig vinden er zogenaamde vignet controles plaats. Blijk je geen vignet te hebben, dan kun je hiervoor een boete krijgen die loopt tot boven de 100 euro.

Meer dan 3500 kilogram

Rijd je in een voertuig waarvan het gewicht boven de 3.500 kilogram ligt, dan heb je een zogenaamde GO-Box nodig. Deze box houdt bij hoeveel kilometer je rijdt, want je rekent namelijk af per gereden kilometer. Hoe meer kilometers je maakt, des te meer tol je betaalt. Om de box correct te kunnen gebruiken heb je ook een pas nodig. Deze kun je kopen en opladen op verschillende locaties, daarna is de pas correct te gebruiken. Met het tegoed dat op de pas is gezet kan de tol betaalt worden.

Tags: Vignet Oostenrijk, Tol Oostenrijk