Tol Spanje

Ook in Spanje wordt op veel snelwegen tol geheven, net als in andere landen zoals Frankrijk en Italië. Hoeveel tol je moet gaan betalen hangt af van de tolcategorie waar je voertuig in valt. Ze hebben in Spanje 3 verschillende categorieën bedacht. Als je in een auto, motor, bestelwagen of personenauto rijdt val je in categorie 1. Heb je een busje, camper of bestelwagen met dubbele wielen, dan val je in categorie 2. Ook vrachtwagens, campers en bussen met 3 assen vallen in categorie 2. Heeft je voertuig 4 of meer assen, dan wordt je ingedeeld in categorie 3. Tol Spanje kan je daarom veel geld kosten als je niet op de hoogte bent van de juiste informatie.

Tol Spanje waar en hoe moet je betalen?

Er zijn verschillende manieren om tol te betalen in Spanje. Het is goed om op de hoogte te zijn van deze manieren, zo voorkom je dat je voor vervelende verassingen komt te staan tijdens je bezoek aan Spanje. De eerste manier is met contant geld bij een bemande tolpoort. In Spanje is de euro natuurlijk een wettig betaalmiddel, je hoeft dan ook geen geld te wisselen. Maar ook met je Nederlandse bankpas kun je de tol betalen, in de meeste gevallen hoef je zelfs je pincode niet in te geven. Heb je een creditcard bij je, dan kun je daar ook mee betalen. De laatste manier is elektronisch betalen, met ETC. Dit is een speciaal kastje dat in het voertuig geplaatst kan worden, bij het passeren van een tolpoort wordt er automatisch betaalt.

Hoogte van de tol

Hoeveel moet je betalen? Dat ligt aan de categorie waar je in valt, maar ook de route. De duurste route in Noordwest Spanje is (Oviedo) Campomanes – León. Klasse 1 betaalt voor deze route zo’n 13 euro aan tol.  Klasse 2 mag 16 euro afrekenen en klasse 3 zo’n 21 euro.  Kijk voor de overige tarieven op de website van de ANWB, daar kun je de meest actuele tarieven voor tol in Spanje vinden.

Wij hopen je zo over Tol Spanje voldoende informatie hebben kunnen verstrekken.

tags: Tol Spanje