Vignet Hongarije

Hongarije wordt steeds populairder als vakantieland. Vooral de hoofdstad Boedapest en het Balatonmeer worden door steeds meer Nederlanders bezocht. Dankzij het landklimaat kun je in de zomer profiteren van hoge temperaturen die vaak oplopen tot boven de 30 graden Celsius.  In Hongarije worden de snelwegen aangeduid met “M-wegen”. Voor al deze wegen geldt dat je een vignet nodig hebt als je er overheen wilt rijden. Informatie over Vignet Hongarije kun je terug vinden in het onderstaande artikel.

Vignet Hongarije

Jarenlang had je een papieren vignet nodig, een kaartje waarop vermeldt stond hoeveel dagen het vignet geldig was. Inmiddels is het papieren vignet vervangen door het E-vignet. Tegenwoordig geef je bij het kopen van het vignet je kenteken op. Dit wordt in een systeem gezet, zo kan er beter bijgehouden worden of je een geldig vignet Hongarije hebt voor je voertuig.
Voordat je de snelweg oprijdt heb je een vignet nodig, zorg er dan ook voor dat je deze tijdig koopt. De makkelijkste plek is bij de grensovergang, hier kun je namelijk vignetten kopen. Ben je het toch vergeten, stop dan bij het eerste tankstation dat je tegenkomt. Let ook op de borden matrica en vignette, die aangeven dat je vignetten kunt kopen.

Periodes

Afhankelijk van de duur van je bezoek kun je een e-vignet kopen voor een dag, week of maand. Er zijn 4 verschillende tarief categorieën waar je voertuig in kan vallen. De categorieën zijn D1, D2, B2 en HU-GO. Koop je een vignet Hongarije, zorg er dan voor dat je Hongaarse forinten bij je hebt, dit is de munteenheid die in Hongarije wordt gebruikt. Bij de grensovergang kun je vaak ook nog met euro’s betalen, je betaalt in dat geval wel wat meer. Ook kun je bij de grens euro’s omwisselen voor forinten, wij raden dit echter af vanwege de slechte wisselkoersen die daar gelden.
Tags: Vignet Hongarije, Tol Hongarije