Vignet Zwitserland

Ondanks het feit dat Zwitserland een vrij duur vakantielang is blijft het een onverminderd populaire vakantiebestemming. Als je van plan bent om binnenkort gebruik te maken van snelwegen in Zwitserland, dan is het goed om te weten dat je tol moet betalen op deze wegen. Je zult een zogenaamd tolvignet moeten kopen om over de wegen te mogen rijden. Koop je dit vignet Zwitserland niet, dan loop je het risico om beboet te worden.

Tot 3.500 kilogram Vignet Zwitserland nodig!

Motorvoertuigen die minder dan 3.500 kilogram wegen hebben een vignet nodig. Heb je ook een aanhanger achter je auto, dan moet je een apart vignet kopen. In veel landen kun je kiezen uit een bepaalde periode waarin het vignet geldig is. Dit is een voordeel omdat je voor een korte periode een goedkoop vignet kunt kopen. Helaas is dit in Zwitserland niet het geval, je dient gelijk een vignet te kopen dat 14 maanden geldig is. Plak het vignet aan de linkerkant van je voorruit. Heb je ook nog oude vignetten op je voorruit zitten, zorg er dan eerst voor dat deze verwijderd worden voordat je het nieuwe vignet Zwitserland aanbrengt.

Meer dan 3.500 kilogram

Voor voertuigen die meer dan 3.500 kilogram wegen is het standaard vignet niet van toepassing. Voor dergelijke voertuigen heb je een “Schwerverkehrsabgabe” nodig. Deze “Schwerverkehrsabgabe” is vooral van toepassing op vrachtwagens. Je betaalt per rit, in plaats van per periode. Onlangs zijn de tarieven voor de “Schwerverkehrsabgabe” verhoogd.

Nog meer tol in Zwitserland

Ben je van plan om door de Grote-Sint-Bernardtunnel te rijden, dan heb je naast het standaard vignet nog een extra tolvignet nodig. Zorg ervoor dat je alle tolvignetten gekocht hebt voordat je gebruik maakt van de snelweg of als je door de Grote-Sint-Bernardtunnel heen rijdt. Je kunt vignetten kopen bij de grensovergang. Wij raden je aan om de vignetten daar te kopen, dan heb je het gelijk goed voor elkaar.

Tags: Tol Zwitserland, Vignet Zwitserland